Muslimah
A L L A H' S
ABOUT ENTRY CHAT TWITER FACEBOOK ASK.FM TUTORIAL
Tutorial : Post Title Background
Sep 18, 2011 • 18.9.11 • 0 comments

Kat bawah ni , Rara ada kasi contoh gambar background tu:)




Ok, nak belajar kan ?
jom

  1. Log in --> Design --> Edit Html
  2. (Tekan Ctrl+F) Search .post h3 { kalau tak de , cari ini  h3.post-title {
  3. Kalau tak jadi kod dua2 yg kat atas ni.. korang boleh paste kod di bawah ini kat bawah h4 }
  4.  Copy and paste code ni di bawah .post h3 { ataupun dibawah h4 }
    border:0px dashed #cc99cc; 

    text-align: center;
    margin:.5em 0 .5em;
    padding:0 0 4px;
    font-size:140%;
    font-weight:normal;
    line-height:1.2em;
    background:url(URL BACKGROUND);
    color:$titlecolor;
    }
4. Bagi sesiapa yang mencari kod ini >>  h3.post-title {

Korang paste kod ini di bawah kod yang korang carikan tu ok ?:)

 border: 3px solid #C0C0C0; 
background: url(URL BACKGROUND); 


  • Yang Rara tulis tulisan warna merah tu kan , korang gantikan dengan URL background yang korang suka.
4. Preview dulu . !
5. Then,Save template! :)

#NOTE= KEpAdA sesiapa yang hendak COPY code dalam tuto ni , buat mcm ni :#
TEKAN = Ctrl+C (serentak)!
credit:lyssa


PASTFUTURE
MY WORDS;
17. Servant of Allah. Allah understand me more than I understand myself.YA ALLAH BERIKANLAH SARIRUZAHIRA 9A DALAM SPM 2013. Struggling to be a better mukminah. إن شاء الله ♥ - Don't focus on your problems. You won't find a solution. Focus on Allah. He is the solution. - Never give up. Great things take time. Put trust in Him and make doa'.

https://twitter.com/_ked__ http://instagram.com/anaservantallah |http://mujahidahraraa.tumblr.com http://ask.fm/raraahoney https://www.facebook.com/raraaxii
OTHERS;


scroll this box
>> Rindu Allah :')
date : NOW
at:10 am


>> Dapat template baru
date : 1hours ago
at:7am


>> Raraa sayang Allah
date : 12/12/12
at: 12pm


>> Menjadi anak solehah
date: 25/11/2012
at: 13.12pm
\

BLOG ARCHIVE;

  • Tutorial : Membuat scroll box
  • Tutorial : Membuat Cursor Sendiri Menggunakan CS4
  • Tutorial : About Me
  • GIVEAWAY...saya suka DOMO lah!
  • tutorial changing your blog to wash denim template...
  • Comel tak Rara ?
  • Tutorial & Freebies
  • Last Post Sebelum PMR
  • I will forget you
  • TUTORIAL : CARA NAK BUAT LINK EXCHANGE DALAM BLOG